O firmě

Společnost SECALO a.s. navázala na tradiční výrobu extrudovaných křupek a dodnes používá k jejich výrobě nezměněnou recepturu. Tradiční křupky, tak jak je známe, tedy neprošly žádnou změnou a jsou stále vyráběny z těch nejkvalitnějších surovin dle původní receptury.

Vznik samotné společnosti se uskutečnil privatizačním vyčleněním ze státního podniku Mlýny Olomouc s.p. , ze kterého byla zprivatizována Ostravská podniková část (Křupkárna) tehdy jediná v celé ČSSR. Samotná společnost Secalo a.s. vznikla k datu 30.12.1991 a pokračovala v československé tradici výroby kvalitních a originálních křupek.

Historie

V jediné československé křupkárně v Ostravě-Svinově byly vyrobeny první arašídové křupky. Tehdy ještě patřila státnímu podniku Mlýny Olomouc.

Slané pochoutky si získaly velikou oblibu a nechyběly na žádné oslavě nebo při domácím mlsání u televize. Stali se významným československým zlatem.

Z mlýnu v Ostravě-Svinově se privatizačním vyčleněním osamostatnila křupkárna a tím vznika firma SECALO. Kromě arašídové příchutě začala vyrábět také oblíbené paprikovo-sýrové a česnekové křupky.

Povodně daly křupkárně pořádně zabrat, a tak se dostala do krizové situace. Naštěstí se jí časem podařilo vyřešit.

SECALO získalo Čestnou medaili hospodářské komory za přínos při vytváření etického podnikatelského prostředí a ekonomického rozvoje regionu.

SECALO se stalo nositelem certifikátu kvality ISO 22000.

Kvůli záboru dálnice D1 se musela společnost přestěhovat i s výrobou do areálu v místě dnešních Dolních Vítkovic. V té době SECALO vložilo velké investice do nových strojů a zařízení.

Z důvodu rekonstrukce vítkovického průmyslového areálu se křupkárna stěhuje do prostorů bývalého maso-kombinátu v Ostravě-Martinově, kde působí dodnes.

Jak to u nás vypadá?